perjantai 14. maaliskuuta 2014

13vko

13 viikkois-päivän kunniaksi käytiin tutustumassa Onttolan rauniokoirarataan Katja ja Riio-veljen opastuksella. Pennut painelivat perätysten pitkin raunioita ja kävivät tunnelissakin. Ilmakin suosi ja saatiin kivoja kuvia pennuista.








Ollaan nyt tehty useampia lyhyitä hihnalenkkejä ja pitää käydä vastaisuudessakin säännöllisesti kävelemässä ihmisten ilmoilla. Nyt kun hihnassa kulkeminen ei ole enää ällöttävää niin sitten on kiire eteenpäin. Ohi ajavat autot on myös alkaneet kiinnostaa, mutta hyvin jättää ne kun vain käsken. Tavoitteena olisi, että Terra ottaa kontaktin kun vain näkee auton tulevan.

Tuon hihna/panta-asian kanssa ollaan muutenkin edistytty. Kun aiemmin kirjoitin, että Terra ei tule luokse jos huomaa miulla hihnan/pannan/takin tai että pitäisi mennä auton kyytiin. Nyt Terra käy eteiseen istumaan ja odottaa paikallaan pannan/hihnan kiinnityksen. Autoonkin se jo hyppäisi itse.

Ollaan naksuteltu etutassujen nostoa korokkeelle ja sen ympäri pyörimistä sekä 2on2off asentoa matalalla korokkeella (kansio). Etutassut osaa jos nostaa hyvin, mutta takajalkojen liike on vielä hyvin pientä. 2on2off on vielä ihan alussa. Pitäisi muistaa videoida joku kerta treenejä.

Kuvasin videon kun Terra saa päiväruoan, hienosti osaa odottaa lupaa :) (mihinköhän iPhone on hävittänyt äänet...? :/)

(c) Katja Kostamo
(c) Katja Kostamo
tytöt leikkii
sit ihan nätisti

Niin käytiinhän myö rokotuksillakin. Kaikki paikat piti tutkia, nuolla vähän lääkärin naamaa, eikä piikkikään tuntunut kun sai namia. Terran iho kuulemma vaikuttaa kuivalta (voi johtua pentukarvan vaihdosta), joten pitää öljyä laittaa ruoan sekaan. Painoa Terralla päivää vaille 13 viikkoisena 7,5, kg.

2 kommenttia:

  1. Mitä Terra syö? Edellisen kuvien perusteella päättelisin sillä olevan sinkin puutetta. Karvaa lähtee silloin silmien ympäriltä ym. Netistä saa siitä luettua lisää. :) Tuosta eläinlääkärin kommentista tuli mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orijenin penturuokaa on syonyt. Miun mielestä sillä ei ole lähtenyt karvaa silmien ympäriltä, mutta silmänympärykset erottuu vain selvemmin esim. kun vertaa mustaan veljeensä, koska luomien pigmentti on sen verran vaalea. Mutta kiitos kuitenkin kommentista, perehdyn asiaan :)

      Poista