sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Riehakkaitten tapaaminen

Viime viikonloppuna 5/7 Riehakasta ja itse Rieha-äippä omistajineen kokoontui Saarijärvelle hyvän ruoan, seuran ja toko-koultuksen merkeissä. Saatiin Katja Kiviaho kouluttamaan meidän villiä porukkaa :)

Tehtiin kaksi vartin settiä. Ensimmäisessä otettiin aiheeksi seuraaminen. Halusin apua seuraamiseen, koska miusta on tuntunut, etten osaa opettaa seuraamista. Tai en ole oikein uskaltanut alkaa enemmälti sitä treenaamaan kun on niin kovat odotukset/toiveet Terran seuraamisen suhteen.. Perusasento on meillä hyvin hallussa ja olen kotona aloittanut namikädestä luopumisen. Katja halusi nähdä meidän seuraamista tai miten ollaan sitä harjoiteltu aiemmin. Terra tekee kivaa seuraamista kun miun vasen kävi on kiini reidessä ja siinä nami. Mutta sitten kun käsi on irti reidestä, seuruupaikka löystyy enkä missään nimessä halua väljää seuraamista. Tehtiin sitten vaihtelevan pituista seuraamista ns. volttaamalla eli vasemmalle kaartaen sekä ns. pohkeenväistöä eli kävelin rintamasuunta koko ajan suoraan eteenpäin, mutta otin ristiaskelia oikealle, jolloin koiran olisi tarkoitus korjata takapäätään suoraan liikkeessä. Näillä lähdetään työstämään meidän seuraamista ja harjoitellaan takapään käyttöä muutenkin enemmän.

(c) Riikka Närä

Toisessa setissä aloitettiin luoksarin stopin harjoittelemista. Ensin heittelin nameja puolelta toiselle, että saatiin koiralle vauhtia ja pysäytin parin namin välein käskyn ja käsimerkin (=voimakkaan vartaloavun) avulla Terran, palkka heitettiin heti perään. Terra osasi jo aikaisemmin pysähtyä seisomaan kävelyvauhdista, kovemmalla vauhdilla oli ensin vähän ihmeissään, että mitäs tässä nyt tapahtuu, mutta alkoi ihan hyvin tajuamaan homman jujua. Tehtiin myös siten, että Terra juoksi miun ja Katjan väliä, sai molemmilta aina namin. Tähän voidaan myöhemmin liittää stopin harjoittelu. Katja myös mainitsi tolpan tms. kiertämisen, jonka jo tiesinkin, pitäisi vain vahvistaa sitä kiertämistä, että siihen saataisiin lisättyä välimatkaa. Nyt noita stoppeja on vain aika huono treenailla kun meillä ei Kiteellä ole mitään sisätreenitilaa ja ulkona on liian liukasta.

(c) Riikka Närä
Koulutus oli kiva ja saatiin hyviä ideoita niin omista seteistä kun muiden vuoroja kuunnellessa. Miten nää kaikki pennut onkin niin samanlaisia? Pieniä (ja ei niin pieniä ;)) työmyyriä suurella elämänilolla. Katja kehotti kaikkia treenaamaan myös rauhoittumista, ja ehkä ihan aiheesta, on nää nimittäin sellasia hillujia välillä. :D Meillä oli kiva päivä muutenkin ja kontissa oli hyvin hiljaista kotimatkalla. Seuraavaa kertaa odotellessa!


<3

mie&Terra, Laura&Fiini, Riikka&Rieha, Katja&Riio, Sonja&Prima, Elina&Rokka














            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti