keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.

Tavoitteenani on tutustuttaa pentu mahdollisimman moneen erilaiseen asiaan ja paikkaan kuin vaan mahdollista. Tähän mennessä Terra on nähnyt pyöräilijöitä, autoja, hiihtäjiä sekä tietysti vieraita koiria ja ihmisiä. Ollaan käyty keskustassa kävelemässä, tutustumassa aksahalliin ja kuljettu hissillä. Laukauksiakin pentu jo kuuli, ei tuottanut reaktiota. Mikään muu ei ole vielä pelottanut pientä kelpisteriä kuin ohi ajavat autot, aluksi, ja hiustenkuivaaja :).


Halliin käytiin tutustumassa viime viikolla. Kaveri teki shelttinsä kanssa aksaa niin ajattelin treenata siinä sivussa vähän kontaktia ja kokeilla leikkiikö Terra uudessa paikassa. Kontakti sujui kovin mallikkaasti ja naksuteltiin myös vähän istumista. Aluksi pentu oli hihnassa, mutta kun se ei mihinkään siitä meinannut karata ja hihna oli vain tiellä, oltiin loppu aika irti. Hyvin kelpi teki hommia, ihan yllätyin. Muutaman kerran lähti pinkomaan toisten luo, mutta kääntyi heti nimensä kuultuaan takaisin. Leikkikin luisti äristen. Pätevä pentu!


Tänään käytiin leikkimässä Riio-veljen kanssa. Lapset sai juosta jäällä minkä jaksoivat ja peuhata vielä sisälläkin. Kotiin lähtiessä Terra meinasi nukahtaa istualteen. Pätkä pentupainia. Jäällä myös tuli ensimmäistä kertaa harjoiteltua luoksetuloja vieraassa ympäristössä ja veli toimi vielä häiriönä. Kotipihassa luoksetulot onnistuu muuten hyvin, mutta nyt on muutamat tilanteet ruvenneet aiheuttamaan hankaluuksia: hihnan/pannan laitto, takin pukeminen ja autoon tulo. Näissä tilanteissa Terra ei suostu tulemaan kutsusta luokse, ulkona ollessa se juoksee lopulta kuistille, josta se pitää käydä hakemassa.. Ilmeisesti ko. tilanteet ovat pennusta jostain syystä epämiellyttäviä ja yrittää välttää niitä. Sama homma oli myös alkumatkasta tänään jäälle mentäessä kun piti pennut laittaa hetkeksi hihnaan. Luikki vaan miun ohi Katjan luo. Mutta jäällä kun sain palkkaltua lähelle tulosta ja Terra tajusi, ettei sitä oteta kiinni alkoi yhteistyö taas sujua. Loppu matkasta saatiin monia onnistumisia sekä kutsusta luoksetulosta että pennun oma-aloitteisesti tarjoamasta kontaktista. Eikä hihnan laittokaan ollut hirveää, sen jälkeen leikittiin vielä lapasella :)

Video onnistuneesta luoksetulosta kotona.

pieni ruskea ja iso ruskea, kaljuja molemmat :)

kurttuotsa

korvaeläin 10 vko



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti